Russische regering geeft Crypto A Positive Nod

Standard

De laatste tijd hebben verschillende landen de voordelen van cryptokringen en van de blokkettechnologie begrepen. Velen hebben het gebruik van crypto gelegaliseerd. Rusland is het laatste land dat zich bij de lijst heeft gevoegd.

Het is een ja van de Doema…

Cryptokringen zijn nog lang niet bestempeld als een medium dat de weg vrijmaakt voor illegale activiteiten. Nu worden cryptocurrencies wereldwijd erkend en geaccepteerd. Toch zijn er maar weinig landen die een vijandige houding blijven aannemen ten opzichte van digitale middelen. Vele andere landen hebben echter de handel in cryptocurrency’s geaccepteerd en gelegaliseerd, evenals de ontginning ervan. Rusland is het meest recente land dat op de bres is gesprongen toen het land een wetsvoorstel goedkeurde dat cryptocurrencies legaliseerde.

Het Russische persbureau Regnum rapporteerde over hetzelfde en onthulde dat de Doema van de Staat, het lagere huis van de Federale Vergadering van Rusland, een wetsvoorstel had aangenomen met de titel „On Digital Financial Assets“ met betrekking tot cryptocurrencies. De derde lezing van het wetsvoorstel gaf aan dat cryptocurrency’s zoals Bitcoin Future vanaf 1 januari 2021 als legaal zouden worden beschouwd. Dit is echter beperkt tot crypto-transacties, aangezien Bitcoins, evenals andere cryptocurrencies, naar verluidt beperkt zouden blijven als betaalmiddel.

Het persbureau meldde verder dat het regelgevende kader met betrekking tot deze digitale activa zou vallen onder een andere wet die zou worden ingevoerd tijdens een najaarsessie. Samen met dit, werden factoren zoals mijnbouw en penningen ook vrijgesteld van het laatste wetsvoorstel.

Gisteren nog, tijdens de tweede lezing van het wetsvoorstel, benadrukte de Doema dat burgers van Rusland niet zouden worden gestraft voor het gebruik van cryptomateriaal. Dit duidde verder op de legalisatie van cryptokapitaal in het land.

De laatste beslissing van de Doema wordt gespeculeerd om beïnvloed te worden door verschillende andere vleugels van het land. Vorige maand formuleerde het Russische Ministerie van Economische Ontwikkeling een brief aan het lagerhuis van de Russische Federale Assemblee waarin het verbod op cryptocurrency werd veroordeeld.

Hoewel het volume van LocalBitcoins in Rusland niet significant hoog is, zou de laatste stap van de Russische regering het volume kunnen doen toenemen.