VS beschuldigt drie Noord-Koreaanse hackers wegens crypto-aanvallen en WannaCry-ransomware

Het ministerie van Justitie heeft drie hackers aangeklaagd die zijn aangesloten bij de beruchte Lazarus Group.

Op woensdag, de Verenigde Staten ministerie van Justitie aangekondigd aanklachten tegen drie Noord-Koreaanse hacker

Bij de aankondiging veroordeelde assistent-procureur-generaal John Demers het Noord-Koreaanse programma, waarvan de bekendste tak de Lazarus Group is. Demers zei:

„Noord-Koreaanse agenten, die toetsenborden gebruiken in plaats van wapens, en digitale portemonnees met cryptocurrency stelen in plaats van zakken met contant geld, zijn ’s werelds grootste bankovervallers.“

Met een land dat grotendeels is afgezonderd van de internationale economie, is het hackprogramma van Noord-Korea een cruciale bron van inkomsten geweest. Velen hebben hacking-inkomsten uit bronnen zoals de WannaCry-malware en crypto-uitwisseling Coincheck gekoppeld aan het kernwapenprogramma.

Demers lichtte toe:

„De DVK-cyberdreiging heeft het geld gevolgd en zijn vizier gericht op het genereren van inkomsten op de meest geavanceerde aspecten van internationale financiën, onder meer door de diefstal van cryptocurrency van beurzen en andere financiële instellingen.“

Het hackprogramma van Noord-Korea is het onderwerp geweest van uitgebreid onderzoek, zowel vanuit de VS als internationaal​ Omdat het land geen wijdverspreide internettoegang heeft, noemen velen de rol van China bij het trainen van Noord-Koreaanse hackers. De VS hebben inderdaad in maart 2020 twee Chinese filialen van Lazarus Group gesanctioneerd .

© 2021 Allgemeine Info aus dem Internet . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.